De Uitnodiging

Teaser De Kentering V: De Uitnodiging
Nadat een horde Vlaktelingen huis had gehouden in Vegtbrugge, en zodoende de veiligheid van Avermunde niet langer kon worden gegarandeerd, verplaatste onze vertelling zich naar de Crimeaanse regione Arondine, en wel naar de herberg genaamd de Silvren Swaluw. Alhier maakte men kennis met de grillige Carlotta di Eligia, de echtgenote van de plaatselijke machthebber, conte Alferdi di Eligia. Zij beloofde gastvrijheid en een veilige haven, maar ook Arondine werd niet gespaard waar het ging om het geweld van de Vlakteling. Een uitlevering werd opgezet tussen de Khosrau, de zelfverklaarde koning van de Vlakte, en thegn Alvar Vuurstorm met aan zijn zijde een enkele húskarl. In de waagschaal lag het leven van de Erlofsen, de zoon van jarl Vuurstorm, en de hoog oplopende emoties resulteerden in de dood van beide de thegn en de jarlszoon. Wederom werd jarl Cormac Vuurstorm tekort gedaan. Inmiddels zijn twee weken verstreken. De gebroken lichamen van de Vuurstorm-jongens zijn met de nodige ceremonie naar Vegtbrugge verplaatst. De rust lijkt wedergekeerd in de Silvren Swaluw. ‘Lijkt’, want menig gast weet dat deze rust enkel de stilte voor een storm is die zij zelf in gang hebben gezet.
Inmiddels heeft het nieuws de herberggasten bereikt dat conte Alferdi di Eligia één dezer dagen een jacht organiseert in in zijn woud, niet ver van de herberg en de grens met de Vlakte. Prominenten zouden van heinde en ver toestromen om hem te vergezellen op deze dag, en zij onder de herberggasten die zichzelf als prominent beschouwen zitten met smart te wachten op hun uitnodiging. Voor vertier. Voor connecties. Voor kansen.
De uitnodiging komt, maar tot menig mens zijn verbazing heeft Carlotta di Eligia álle gasten van de herberg uitgenodigd voor de jacht van haar man. Een stukje Crimeaanse gastvrijheid? Of heeft Carlotta zojuist iedereen deelgenoot gemaakt van iets onbehoorlijks? Je maakt er niet te veel gedachten aan vuil: je vindt dat je alle recht hebt op een uitnodiging voor dit festijn. Of misschien verlang je naar een ander uitzicht, een nieuw contact, de spanning van een jacht, of simpelweg een gratis maaltijd. De redenen om in te gaan op de uitnodiging overstemmen de redenen om deze dag uit te zitten. Je zal op de dag van de jacht klaarstaan om af te reizen naar het jachthuisje van de Di Eligias.
Er zijn drie manieren om terecht te komen op het jachtpartijtje:
– Je was al te gast in de herberg de Silvren Swaluw en bent zodoende uitgenodigd door contessa Carlotta di Eligia om haar te komen vergezellen. Dit geldt voor alle bestaande personages, maar ook voor personages die in de downtime zijn aangekomen in de Silvren Swaluw.
– Je speelt een (nieuw) prominent personage die een (nader te definiëren) lijntje heeft met conte Alferdi di Eligia, en zodoende door de conte zelf is uitgenodigd voor zijn jacht.
– Je speelt een nieuw personage en hebt een andere reden om die dag in contact te willen komen met de Di Eligias. Mocht dit voor jou het geval zijn, dan zal ik je daarover contacteren.