Deelnemen als speler of figurant

Speler

Het staat iedereen boven de 18 jaar oud, en met het vertrouwen genoeg rollenspel-ervaring te hebben, vrij een ticket te kopen en deel te nemen aan De Kentering als speler.* Je bedenkt zelf je personage, al dan niet gelieerd aan één van de bestaande groeperingen/families, en maakt het verhaal mee dat wij op maat voor jou maken. Het is aan jou om je eigen keuzes te maken, zij dit om geld of roem te vergaren, je familie te redden of gewoon simpelweg om te overleven.

Elke deelnemer wordt geacht een personage te bedenken die binnen de setting past. Dit betekent dat dit personage afkomstig is uit één van de beschreven gebieden, een mens is en algemene kennis heeft over de regio en de normen en waarden die daar worden gehanteerd. Magie is non-existent in deze wereld.

Hoewel je er vrij in bent om een simpel personage neer te zetten als een boer of een visser, willen we de hint meegeven dat het spelen van een intellectueel, handelaar of edelman je meer kans geeft om begaan te raken met het verhaal. Het verhaal heeft immers een sterk politieke insteek. Het zal je dus zeker helpen om je personage te liëren aan één van de bestaande grote Huizen en hun denkbeelden, de strijden voor één van de bestaande idealen of je expliciet af te zetten tegen een bestaande macht.

Het is voor spelers verplicht om een karakterachtergrond in te sturen naar dekenteringlarp@gmail.com. De deadline hiervoor is januari 2024.

 

Figurant 

Een figurant is een deelnemer die op instructie van de organisatie gedurende het weekend één of meerdere personages neerzet. Deze personages zitten verweven in het plot en hebben als doel het verhaal te doen vorderen, scenes creëren en de spelers met stok of wortel progressie te laten maken. Figureren op De Kentering vereist enige rollenspel-ervaring, uitstekende kennis van de setting en bereidheid om te investeren in één of zelfs meerdere geschikte kostuums. De figurant staat in de aanloop naar het evenement in nauw contact met de bedenker van het verhaal en zal ook tijdens het weekend geregeld verslag moeten uitbrengen.

Figureren op De Kentering is niet ‘makkelijker’ of ‘toegankelijker’ dan spelen, in tegendeel zelfs. Wij willen dan ook benadrukken dat figureren bij ons verre van vergelijkbaar is met ‘monsteren’ bij de gemiddelde vereniging. Figureren is dan ook alleen weggelegd voor deelnemers die heel bewust het verhaal willen dragen.

Figureren op De Kentering is om die reden alleen op uitnodiging. Om deel te nemen als figurant aan De Kentering zal je eerst contact moeten opnemen met de organisatie op email-adres ‘dekenteringlarp@gmail.com’. Graag willen wij van je weten waarom je wilt figureren, of je al bekend bent met het evenement en haar deelnemers en natuurlijk wat je in je mars hebt. Dit alles zodat wij de kwaliteit van ons evenement beter kunnen garanderen.

 

*De organisatie van De Kentering beroept zich op het recht om personen die zich hebben ingeschreven hun deelname te weigeren wanneer er wordt geconstateerd dat deze personen de sfeer van het evenement niet ten goede komt.